Op de grens tussen Nieuw-West en Zuid

Wonen in Amsterdam. De kenmerkende grachten, grote hoeveelheid fietsen en een enorme veelzijdigheid aan culturele highlights. Hier woon je midden in de actie, in een bruisende stad met een grote aantrekkingskracht. Westbeat wordt gebouwd in Amsterdam West, bij de Westlandgracht die de grens vormt tussen de wijken Nieuw-West en Zuid. Deze snel opkomende wijk is niet alleen het groenste stadsdeel van Amsterdam, door de vele hotspots is er ook al een hoop te beleven. En daar komt met Westbeat nog een publiekstrekker bij. Onderin het gebouw is namelijk een multifunctionele hub. Een supercharger voor jonge wereldburgers. Ruimte voor ondernemerschap, evenementen en workshops. Het Podium, een underground ruimte aan de Delftlandlaan, programmeert brede, sociaal-culturele events. Zo ontstaat er een totaalconcept, waarin werken, wonen, uitgaan en creativiteit elkaar ontmoeten.

Locatie en bereikbaarheid

Westbeat wordt gebouwd op de hoek van de Cornelis Lelylaan en de Delftlandlaan. Je woont hier vlakbij trein- en metrostation Amsterdam Lelylaan. Vanuit daar reis je in 10 minuten naar Amsterdam Centraal, waarna je eenvoudig verder gaat per trein naar alle grote steden in Nederland. Met de auto ben je na 500 meter rijden op de oprit van de A10, je kunt Den Haag, Rotterdam en Utrecht daarmee goed bereiken. Met de fiets, duurzaam en praktisch, kom je ook een heel eind. Met 20 minuten fietsen ben je al in Amsterdam centrum. Het beroemde Vondelpark, Rembrandtpark en de Sloterplas bereik je binnen 10 minuten fietsen.

Van koffiebar tot supermarkt

In de directe omgeving en zelfs in het eigen gebouw vind je een groot aantal voorzieningen. In een straal van 5 minuten fietsen vind je diverse supermarkten, waaronder een Albert Heijn en een Lidl. Vlakbij je appartement kun je terecht bij verschillende bijzondere horecavoorzieningen. Ga bijvoorbeeld eens borrelen bij Bar Lely, de huiskamer van Amsterdam West, precies achter Westbeat. Bezoek Casa Sofia, een bijzondere combinatie van een lunchcafé en een buurtbibliotheek. Hebben ze echt de lekkerste koffie van Amsterdam? Dat laten we jou zelf ondervinden. Heb je een cheat day? Laat je dan vertroetelen met een Unicorn Freak Shake bij de Corner Bakery.